Dagvoorzitter

Ruben Maes

Ruben Maes is oprichter van Bureau &MAES (2003) en is strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Hij wordt betrokken bij positioneringsvraagstukken en bij strategische opdrachten waarbij publieke of private organisaties moeten samenwerken bij het behalen van maatschappelijke doelstellingen. Daarnaast is Maes een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van conferenties, expertmeetings en managementdagen in binnen- en buitenland.
Na zijn studie politieke wetenschappen aan de Universiteit van Leiden werkte Maes bij een onderzoeksbureau, gericht op strategische advisering bij campagnes. Tevens werkte hij voor BNR Nieuwsradio en was hij redacteur van PM Den Haag. 

mojoimagealt-8885-alt

Panelleden

Mignon van Halderen, partner van de Reputatiegroep
Mignon zette het concept ‘thought leadership’ op de kaart. Hoe kunnen organisaties hun strategie en positionering ontwikkelen vanuit vernieuwend perspectief en dit vertalen naar concreet gedrag en resultaat? Zij richtte hiervoor onder andere het lectoraat Thought Leadership in a Society of Change aan de Fontys School of Business in Eindhoven op, wat ze de afgelopen zeven jaar leidde. Samen met coauteur Brandon Martens schreef ze het boek Thought Leaderschip als succesfactor in een veranderende samenleving. Hierin delen ze hun visie op de waarde van thought leadership in een veranderende samenleving en beschrijven ze een strategische aanpak (met inspirerende praktijkcases) om thought leadership te ontwikkelen en uit te dragen.

mojoimagealt-8884-alt

 

Julia Wouters,  auteur en politicoloog
Julia is auteur van De Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten. Van huis uit is ze politicoloog. Julia heeft ruime ervaring in de media, zowel voor als achter de schermen. De Nederlandse politiek heeft geen geheimen voor haar. Elf jaar lang zat ze, als rechterhand van Lodewijk Asscher, bovenop de macht als politiek adviseur en speechschrijver. Wat Julia uniek maakt is dat wanneer ze over politiek praat of adviseert, ze kennis met ervaring combineert. Ze weet hoe het van buiten overkomt en hoe het van binnen functioneert.

mojoimagealt-8883-alt

Mark Frequin, buitengewoon adviseur 
Mark Frequin is buitengewoon adviseur voor publiek leiderschap bij de Rijksoverheid. In die rol stelde hij een Kompas voor publiek leiderschap op. Hiervoor bekleedde Mark topfuncties bij acht ministeries, meestal in de rol van directeur-generaal. Tijdens de Coronacrisis was Mark bestuurder van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen en De Dienst Testen. Mark is ook voorzitter van de Vereniging voor OverheidsManagement, debatleider bij Reuringcafé’s, schrijver van boeken als ‘Tegenspraak graag’, ‘Met ministers op de tandem’ en ‘Ja minister-nee minister’ en docent/decaan bij de NSOB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur).

mojoimagealt-8887-alt

Jasmijn Touw, Directeur Public Policy Benelux & Nordics
Jasmijn Touw is als Directeur Public Policy Benelux & Nordics verantwoordelijk voor onder meer de public affairs activiteiten van Netflix in Noord-Europa. In deze rol helpt zij Netflix om de impact te begrijpen van wet-en regelgeving en maatschappelijke trends, en onderhoudt zij relaties met overheden, toezichthouders en organisaties in de creatieve sector. Touw is politicoloog en was hiervoor als public affairs professional werkzaam bij Dröge & van Drimmelen (2018-2022), KNMP (2016-2018) en BPRA (2011-2016). Touw zit in de Raad van Toezicht van een culturele instelling, is actief in diverse vrouwennetwerken en was ze enkele jaren op lokaal niveau voorzitter van een politieke partij.

mojoimagealt-8893-alt